Jouw portie ondersteuning lokaal HR-beleid

Thema's

Laatst toegevoegde documentatie
Artikel: Gezinszorg: bekend is bemind
Wie geen kennis heeft gemaakt met gezinszorg, kiest er zelden voor, zegt Lesley Vincent van Vivo, het Vlaams Instituut voor opleiding en vorming in de social profit. VIVO wil samen met partners Zorggezind en Diverscity leerlingen verzorging en zorgkundige en thuis- en bejaardenzorg een realistisch beeld geven van gezinszorg en ze vlot aan een stageplek helpen. In de hoop dat ze op een bepaald moment in hun loopbaan de switch naar thuiszorg maken.Lees het volledige artikel op de site van het Fonds Dr. Daniël De Coninck, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.
Publicatie
Op zoek naar inspiratie rond inclusief personeelsbeleid?
Ken je de VVSG-praktijkendatabank Samenleven in Diversiteit al? Onlangs werd de nieuwe thematische categorie 'personeelsbeleid' toegevoegd aan de databank. Een inclusief personeelsbeleid geeft alle medewerkers meer kans om zichzelf te zijn en te groeien. Daarnaast is het ook makkelijker om je dienstverlening af te stemmen op alle burgers als je team de lokale, diverse realiteit weerspiegelt.Kijk in het filmpje hoe Gent werk maakt van een inclusieve werkvloer en ontdek meer praktijken in de databank.
Praktijkvoorbeeld
Infobrochure voor woonzorgcentra en diensten voor gezinszorg SCHOOLJAAR 2021-2022
Deze infobrochure richt zich opresidentiële voorzieningen en diensten voor gezinszorg die leerwerkplaats willen worden voor een duale studierichting.
Publicatie