LaboLokaal

© vvsg

Waarom LaboLokaal?

Lokale besturen zijn belangrijke werkgevers! In Vlaanderen werken maar liefst 170 000 medewerkers om burgers en bedrijven op kwalitatieve wijze verder te helpen. Overal, ook bij lokale besturen, gebeurt de dienstverlening steeds meer langs digitale weg. Maar hoe zorg je als lokaal bestuur dat je medewerkers mee zijn met de digitaliseringsgolf? Tegelijkertijd verandert de samenstelling van de bevolking. De samenleving én de samenstelling van het personeel van het lokaal bestuur worden steeds diverser.

Wat?

Om jullie te inspireren en ondersteunen lanceert Diverscity het project LaboLokaal. Met dit project willen we innovatieve HRM-projecten, oftewel een lokaal labo, bij besturen stimuleren. Concreet willen we inzetten op projecten die kaderen binnen één van deze 5 thema’s:

Hoe?

Elk deelnemend bestuur krijgt een financiële ondersteuning om samen met een externe expert en enkele collega-besturen te werken rond één van de vijf bovenstaande thema’s.

Concreet kan elk bestuur deelnemen aan:

 • De gemeenschappelijke Kick Off op 17 september 2019
 • Een lerend netwerk met collectieve sessies rond het thema, samen met de externe expert en enkele collega-besturen
 • Elk bestuur kan gebruik maken van een aantal sessies individuele coaching door de externe expert.

Na afloop van het project zijn we benieuwd naar de ervaringen en eventuele aanbevelingen van alle deelnemende besturen. Het project gaat van start op 17 september 2019 en loopt tot 31 maart 2020.

Wie is de externe expert?

Voor elk van de vijf thema’s gaat Diverscity, aan de hand van de geselecteerde projectvoorstellen, op zoek naar een geschikte partner.

Hoeveel bedraagt de subsidie?

Elk geselecteerd project krijgt een financiële ondersteuning van €5000. Daarnaast vragen we een eigen bijdrage van €2000 van het lokaal bestuur. Het project vergoedt de collectieve en individuele coachingssessies en de rapportage door de externe expert.

Hoe deelnemen?

 • Hebben jullie een oplossing, een voorstel, een idee, een project? Dien jullie voorstel in bij Diverscity tot 15 juni 2019. Lukt het niet om via de link in te dienen, stuur ons dan een mailtje, we helpen je graag verder!
 • Voor elk thema worden de 6 beste projectvoorstellen geselecteerd. Deze worden begin juli bekend gemaakt en in het najaar gaan we van start!
 • Er mogen een projectvoorstellen voor meerdere thema’s ingediend worden.

Samevatting overzicht projectverloop

 • Begin mei 2019: projectoproep LaboLokaal
 • 15 juni 2019: deadline voor het indienen van de subsidieaanvraag
 • Begin juli 2019: bekendmaking van de 6 genomineerden, voor elk van de 5 modules
 • 17 september 2019: start uitvoering van het project
 • 31 maart 2020: einde looptijd van het project

Contact?

Aarzel niet om contact op te nemen met ons via mail om je voorstel vooraf af te checken. Indien nodig of gewenst, komen we ter plaatse. Wil je liever telefoneren? Stuur ons een mailtje met je telefoonnummer en wij nemen zo snel mogelijk telefonisch contact op!

info@diverscity.be