Vormingsfonds

1. Vormingsfonds voor Kinderopvang en Thuiszorg

  • Met een deel van het uit het VIA4-akkoord beschikbaar budget voor Vorming, Training en Opleiding is een Vormingsfonds Kinderopvang en Thuiszorg opgericht. Kinderopvang voorzieningen, diensten gezinszorg en poetsdiensten, georganiseerd door een lokaal bestuur krijgen sinds 2015 via dit Vormingsfonds een aantal gratis bijscholingen.
  • Deze bijscholingen worden ter plaatse voor de teams van kinderbegeleiders, verzorgenden of poetshulpen georganiseerd. Het recht op deze gratis bijscholingen is berekend op het totaal aantal medewerkers dat is tewerkgesteld in de kinderopvang of de gezinszorg/poetsdienst.
  • Voor deze vijfde editie van het Vormingsfonds is gekozen voor een tweejarig aanbod. De besturen zullen dus zowel in 2019 als in 2020 vormingen kunnen boeken uit dit aanbod. Boeken kan vanaf 1 november 2018 tot 30 juni 2020 (vormingen in te plannen tot eind 2020).

2. Het vormingsfonds Focus op talent voor lokale besturen

  • Elke bestuur heeft recht op 1 vorming uit het vormingsfonds ‘focus op talent’ voor de prijs van €1000. De vormingen kosten in werkelijkheid meer dan €1000, maar dankzij de financiële tussenkomst van de Vlaamse Overheid worden alle kosten boven €1000 gedragen door het vormingsfonds.
  • Wil je als bestuur graag meerdere vormingen uit het vormingsfonds boeken dan kan dat. Je zult dan één vorming kunnen boeken aan de gereduceerde prijs van €1000, voor de overige vormingen betaal je dan de werkelijke kostprijs van de vormingen.
  • Deze vorming wordt bij jullie in-house aangeboden en is voor alle medewerkers binnen het lokaal bestuur (beperkt zich niet tot de diensten thuiszorg/ kinderopvang).
  • Deze eerste editie van het Vormingsfonds 'Focus op talent' loopt nog tot eind 2019. Boeken kan tot 30 juni 2019 (vormingen in te plannen tot eind 2019).

Voor meer informatie en boeken van vormingen kun je terecht op onze nieuwe vormingsaanbod website.