Jouw portie ondersteuning lokaal HR-beleid

Kwalificerende trajecten

© VVSG

Medewerkers uit lokale besturen kunnen de opleiding tot verzorgende/zorgkundige, kinderbegeleider baby's en peuters of kinderbegeleider buitenschoolse opvang volgen. Dit kan in het deeltijds of voltijds volwassenenonderwijs of via één van de publieke opleidingscentra. De opleiding gaat door tijdens de werktijd en met behoud van loon! Dit is mogelijk dankzij het VIA4-akkoord.

Sinds kort kunnen ook medewerkers uit de woonzorgcentra en de dienstencheque-afdelingen zich kandidaat stellen voor de kwalificerende trajecten of kortweg k-trajecten.

Terugbetaling voor de werkgever

Tijdens de opleiding kan de werkgever je vervangen. Hij krijgt hiervoor een financiële vergoeding (via een forfaitair uurloon).


Praktisch

Alle info over deze beroepsgerichte opleidingstrajecten vind je in onze infobrochure voor kandidaten.

De lokale besturen kunnen terecht in het draaiboek voor de kwalificerende trajecten. Daar wordt het volledige stappenplan uitgelegd samen met de terugbetalingsmodaliteiten.


Stel je kandidaat voor de opleiding

  • Kinderbegeleider schoolgaande kinderen
  • Kinderbegeleider baby's en peuters
  • Verzorgende
  • Zorgkundige (voor kandidaten die reeds over de kwalificatie verzorgende beschikken)

Inschrijven kan via een online kandidatenformulier:

Wacht niet te lang om zeker te zijn van een plaats in het CVO of opleidingscentrum. Eventueel kan je reeds vooraf met hen contact opnemen en inschrijven voor een infosessie. Een overzicht van de plaatsen waar je de opleiding kan volgen vind je in de infobrochure of via deze overzichtskaart. De data van de infosessies staan vermeld op hun websites.


Getuigenis

Mindy Willems was aan de slag als poetsvrouw in de buitenschoolse opvang in Lovendegem en kon zich dankzij de kwalificerende trajecten omscholen tot kinderbegeleider. Lees haar volledige verhaal hier.


Vragen?