Jouw portie ondersteuning lokaal HR-beleid

9 oktober 2020
De vormingsfondsen voor lokale besturen pakken uit met enkele nieuwigheden in 2021-2022!

Het vormingsfonds Kinderopvang en Thuiszorg zijn ondertussen toe aan hun zesde editie! Ook in deze editie vind je terug een schat aan gratis (aantal gratis vormingen is gebaseerd op de grootte van dienst, mogelijk gemaakt met een deel van het uit het VIA4-akkoord beschikbaar budget voor Vorming, Training en Opleiding ) vormingen voor kinderbegeleiders, verzorgende of poetshulpen tewerkgesteld bij lokale besturen.  

Voor het vormingsfonds Ouderenzorg wordt het een eerste editie! Medewerkers uit de ouderenzorgvoorzieningen van lokale besturen (WZC, DVC en GAW) kunnen in het aanbod op zoek naar vormingen die ze gratis (aantal gratis vormingen is gebaseerd op de grootte van dienst, mogelijk gemaakt met een deel van het uit het VIA4-akkoord beschikbaar budget voor Vorming, Training en Opleiding) kunnen laten doorgaan.  

Het vormingsfonds Focus op talent dat zich richt op alle medewerkers van lokale besturen gaat ondertussen zijn derde editie in. We kiezen deze keer voor een tweejarig aanbod. In de periode 2021 en 2022 heeft elk bestuur recht op 2 vormingen (1 vorming per jaar) uit het vormingsfonds ‘Focus op talent’ aan het voordeeltarief van €1000. De vormingen kosten in werkelijkheid meer dan €1000, maar dankzij de financiële tussenkomst van de Vlaamse Overheid worden alle kosten boven €1000 gedragen door het vormingsfonds. 

Nu meer dan ooit is er nood aan een sterk online aanbod, daarom vind je bij alle Vormingsfondsen ook een uitgebreid digitaal aanbod. Uiteraard wordt ook bij de in-house vormingen rekening gehouden met de huidige Covid-maatregelen om deze zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

Op onze aanbod vormingsfonds website kun je snuisteren door het aanbod en een vorming boeken. Alle informatie i.v.m. het boeken van vormingen hebben we verzameld in een handleiding, je kunt deze handleiding trouwens ook terugvinden op aanbodvormingsfonds.com en hier op de website van Diverscity.

Voor al je vragen omtrent het vormingsfonds: vormingsfonds@diverscity.be of 02 211 55 18