Coronacrisis

De impact van de coronacrisis op de werkvloer is en blijft enorm. Lokale besturen dienen het werk te reorganiseren, geven meer dan ooit leiding vanop afstand en worden geconfronteerd met morele vraagstukken in het licht van de crisis.


Het belang van digitale geletterdheid & e-inclusie wordt nog maar eens duidelijk bij het versneld uitrollen van telewerk, het online volgen van vormingen en het online voeren van selectiegesprekken.


Tijdens deze crisis is de (zelf)zorg voor medewerkers cruciaal: veiligheid op het werk, preventie en, niet in het minst, het psychosociaal welzijn. Medewerkers botsen op stress en onzekerheid, zowel op het werk als privé. Het thuiswerken in aanwezigheid van kinderen is niet steeds evident voor ouders. Vooral medewerkers in zorgberoepen worden fysiek en mentaal sterk bevraagd tijdens deze crisis.

Ondersteuning
Laatst toegevoegde documentatie
Play it Safe Corona Prevention Game voor jouw medewerkers!
Kan je de veranderingen van de coronarichtlijnen niet meer volgen? Speel de Corona Prevention Game! Leer jezelf en jouw medewerkers nu snel en gratis de laatste nieuwe maatregelen aan via de Corona Prevention Game.
Instrument
Gespecialiseerde jobcoaching na corona: gratis aanbod voor werkgevers
Vindt je personeel het moeilijk om in deze coronatijden opnieuw aan de slag te gaan of naar kantoor terug te keren? Merk je dat je personeel het moeilijk heeft? Doe als werkgever gratis beroep op een jobcoach!
Externe ondersteuning
Videosolliciteren bij gemeenten: praktische checklist!
‘Digitaal solliciteren is momenteel zo goed als de enige manier om een nieuwe baan te krijgen’, schrijft de NOS. Maar hoe doe je dat zorgvuldig en met het hoogste rendement? Emile van Nassau, van de Nederlandse gemeente Lingewaard, moest snel schakelen nadat midden in zijn sollicitatieprocedure de coronamaatregelen werden ingevoerd.
Instrument