Jouw portie ondersteuning lokaal HR-beleid
Home  >  Thema's

Het nieuwe werken

Het Nieuwe Werken is een arbeidsorganisatieconcept. Het beantwoordt de vraag hoe personeelsleden optimaal kunnen functioneren in een digitale netwerkmaatschappij om zo een optimaal dienstenniveau te behalen voor al hun klanten.

Het Nieuwe Werken is in die zin een continu aanpassingsproces gebaseerd op de afstemming tussen de fysieke werkomgeving, een efficiënt ICT-en informatiebeheer en een stimulerend HR-beleid (ook wel eens respectievelijk de Bricks, de Bytes en de Behaviour genoemd).

Diverscity helpt je op weg, maakt je wegwijs in praktijkvoorbeelden en brengt je in contact met lokale besturen om kennis te delen.

Ondersteuning
Laatst toegevoegde documentatie
Herbekijk het webinar: De Stad als Baanbrekende Werkgever
Heel wat van onze lokale besturen hebben zich de laatste jaren ontpopt tot moderne werkgevers met veel aandacht voor de betrokkenheid en het welzijn van de medewerker. Tijdens dit live panel geeft men het woord aan enkele voortrekkers van deze veranderingstrajecten. Ze delen hun ervaringen en hun advies om de switch te maken van een traditionele naar een vooruitstrevende en mensgerichte werkgever.
Video
Telewerk: hoe kunnen lokale besturen dit regelen? + praktijkvoorbeeld Roeselare
Door de huidige gezondheidscrisis zette onze maatschappij volop in op telewerk en thuiswerk. Veel lokale en provinciale besturen kregen voor de 1ste keer op grote schaal te maken met die werkvorm. Plaatsonafhankelijk werken of hybride werken, een combinatie van telewerk met ‘traditioneel’ bureauwerk, bewees zijn nut en belooft een blijver te worden, ook in de publieke sector. Hoe kunnen lokale en provinciale besturen telewerk regelen?
Praktijkvoorbeeld