Jouw portie ondersteuning lokaal HR-beleid

VDAB: mogelijkheden voor lokale besturen voor het aanwerven en opleiden van je personeel

Externe ondersteuning

Als lokaal bestuur ben je ook een belangrijke werkgever in je omgeving. Je hebt ongetwijfeld geregeld vacatures en zoekt daarvoor geschikt personeel. VDAB kan je daarbij helpen.

Trends in HR

Rekruteren doen we vandaag heel anders dan pakweg tien jaar geleden. We gebruiken steeds minder advertenties in print en rekrutering via internet en sociale media kent een enorme boost. Toch blijven knelpuntvacatures vaak lang openstaan en is de instroom aan kandidaten eerder beperkt.

Schakel de hulp in van VDAB

VDAB adviseert bedrijven in je gemeente bij de werving en opleiding van nieuwe medewerkers. Ook als lokaal bestuur kan je rekenen op ondersteuning van VDAB.
Met dagelijks een 138.000 bezoeken (in Q1 2021) is vdab.be de meeste bezochte jobsite van Vlaanderen, met een divers publiek van werkzoekenden en werknemers, arbeiders en bedienden, kortgeschoolden (30%) en midden- en hooggeschoolden (70%).
Bij VDAB kan je gebruik maken van onze digitale tools of beroep doen op face-to-face contact. Van gratis vacatures posten (manueel of automatisch) en het doorzoeken van onze cv-databank tot persoonlijke ondersteuning bij het invullen van knelpuntvacatures en het organiseren van opleidingen.

Maak kennis met de mogelijkheden van Employer Branding

Zet je gemeente en je vacatures extra in de kijker en laat toekomstige werknemers proeven van de sfeer met het employer branding pakket. Met deze betalende formule krijg je

  • een eigen bedrijfspagina waar bezoekers meer ontdekken over “werken in de
  • gemeente”
  • herkenbare en aantrekkelijke vacatures
  • promotie van je vacatures op vdab.be én op sociale media (Facebook en Instagram)

Meer info vind je in de productfiche onderaan deze pagina of op de website van de VDAB.

Volg het voorbeeld

Stad Gent, Antwerpen en Brugge, maar ook kleinere gemeenten zoals Meerhout posten hun vacatures op vdab.be, met hun eigen branding en herkenbaarheid. Je vindt de voorbeelden in het document onderaan deze pagina.

Benieuwd wat VDAB voor jou kan betekenen?

Neem contact met VDAB via sales@vdab.be.