Home  >  Thema's  >  Instrumenten

Kies gelijke kansen! Schatkamer vol inspiratie over Gelijke Kansen!

Instrument

De website Kies Gelijke Kansen is als een schatkamer van Ali Baba: boordevol goede ideeën om inspiratie op te doen over Gelijke Kansen in jouw gemeente!

https://www.kiesgelijkekansen.be

Meer dan 100 Belgische goede praktijken

Je kunt je niet voorstellen welke initiatieven gemeentes al namen om gelijke kansen te creëren voor iedereen. Laat je verrassen en inspireren door concrete goede praktijken, die hun succes al bewezen hebben.

Aanbevelingen op maat van de Gemeentes

Wil je in je gemeente een brede visie rond gelijke kansen ontwikkelen? Werp dan een blik op de aanbevelingen van Unia, die je een kader geven en je op een specifiek denkspoor zetten. Er zijn aanbevelingen rond uiteenlopende thema’s.

Doelgroep website?

  • Politici

    Ben je politiek actief in je gemeente? Aarzel dan niet om uit deze website goede praktijken te putten, die het dagelijkse leven van de inwoners van je stad kunnen verbeteren. Je kan zelfs gemakkelijk je eigen selectie naar jezelf mailen, om zo rustig alles te bekijken en gelijke kansen meer te integreren in je verkiezingsprogramma. Vind je een van je eigen initiatieven niet terug op deze website? Stuur ze dan zeker naar ons door, zodat Unia de website kan aanvullen!
  • Voor iedereen!

    Ben je een kiezer, een speler uit het verenigingsleven, een ambtenaar, een journalist? Op Kies Gelijke Kansen vind je zeker ideeën en concrete maatregelen. Om voor te leggen aan je lokale verkozenen, om te vermelden tijdens politieke debatten, om voor te stellen aan verenigingen, om over te discussiëren met je buren … Ook jij kan trouwens bijdragen aan de rijkdom en diversiteit van deze site, door ons goede praktijken uit je buurt door te sturen.

Van wie komt Kies Gelijke Kansen?

Kies Gelijke Kansen is een initiatief van Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum. De lokale contactpunten van Unia hebben de mouwen opgestroopt om een pertinente selectie van goede praktijken voor te stellen, in samenwerking met lokale spelers.