Jouw portie ondersteuning lokaal HR-beleid
Home  >  Ondersteuning  >  Tools

Teamtalk

© Diverscity

Wat is Teamtalk?

Teamtalk is een tool om op een laagdrempelige en eigentijdse manier als team in gesprek te gaan met elkaar over een bepaald thema. Als ploegbaas, diensthoofd of leidinggevende krijg je zo meer inzicht in wat bij de medewerkers leeft!

Met Teamtalk worden 8-10 vragen voorgelegd waarop deelnemers anoniem via hun smartphone of tablet een antwoord kiezen uit een meerkeuzelijst. Nadat iedereen alle vragen beantwoord heeft, worden de vragen en de antwoorden van de groep één voor één besproken. Bij elk meerkeuze antwoord staat het aantal deelnemers die dit antwoord hebben gekozen (anoniem).

De eerste module waarmee je met Teamtalk aan de slag kunt gaan is de module 'Teamtalk over corona' over de impact van de coronacrisis op de werkvloer.

De tweede module waarmee je met Teamtalk aan de slag kunt gaan is de module 'Gezond telewerken'.

Wat heb je nodig?

• 1 smartphone/ laptop/ tablet voor de begeleider (ploegbaas, leidinggevende)
  • 1 groot scherm (bv. projector, presentatiescherm) gekoppeld aan een laptop
  • 1 smartphone/ tablet per deelnemer met internettoegang

Hoe werkt het?

• Ploegbaas of begeleider opent de website start.teamtalk.be op de browser van zijn/ haar smartphone of tablet en doorloopt de stappen aangegeven op het scherm.

Door de gekozen cookie-voorkeuren kan de inhoud niet weergegeven worden. Deze inhoud is enkel zichtbaar als marketing cookies ingeschakeld zijn.

• Ploegbaas of begeleider opent de website scherm.teamtalk.be op de browser van de laptop verbonden met het presentatiescherm en/of projector.

Door de gekozen cookie-voorkeuren kan de inhoud niet weergegeven worden. Deze inhoud is enkel zichtbaar als marketing cookies ingeschakeld zijn.

• Deelnemers openen de website www.teamtalk.be van hun smartphone of tablet en volgen de stappen op het presentatiescherm.

Door de gekozen cookie-voorkeuren kan de inhoud niet weergegeven worden. Deze inhoud is enkel zichtbaar als marketing cookies ingeschakeld zijn.

• Het spel spelen. De begeleider start 'spelen' in zijn scherm en gaat door de vragen. Eerst kunnen alle deelnemers anoniem antwoord geven op de vragen, daarna worden de vragen en antwoorden in team besproken.

Door de gekozen cookie-voorkeuren kan de inhoud niet weergegeven worden. Deze inhoud is enkel zichtbaar als marketing cookies ingeschakeld zijn.

• Vragen bespreken. De begeleider start 'bespreken' in zijn scherm en gaat samen met de deelnemers elke vraag individueel bespreken. De begeleider kan hiervoor de ondersteunende fiche gebruiken.

Door de gekozen cookie-voorkeuren kan de inhoud niet weergegeven worden. Deze inhoud is enkel zichtbaar als marketing cookies ingeschakeld zijn.

• Een volledig uitgewerkte handleiding vind je verder op deze pagina of via deze link.

Extra ondersteuning/ hulp voor de begeleider (ploegbaas, leidinggevende...)

Ga je als ploegbaas, leidinggevende... aan de slag met Teamtalk? Ontdek dan ons breed aanbod aan extra ondersteuning om je maximaal voor te bereiden op een sessie met Teamtalk (online webinar, extra opleidingen).

Contact

• info@diverscity.be, 02/211 55 18 (van maandag t.e.m. donderdag)
  • ​Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons aanbod en de lancering van nieuwe modules van Teamtalk.

Welkom

Diverscity.be maakt gebruik van cookies. Aan de hand van die cookies wordt informatie over uw bezoek verzameld en geanalyseerd. Genieten van een optimale ervaring? Bevestig met Alle cookies toestaan. Of stel je voorkeuren in en bepaal welke informatie je met ons deelt. Houd er rekening mee dat bepaalde media enkel beschikbaar zijn indien je de cookies ervan aanvaardt.

Voorkeuren

Soorten cookies: