17 december 2020
Boeklancering ‘Artificiële intelligentie voor lokale besturen: van artificiële naar reële meerwaarde’.

Op donderdag 17 december lanceert de VVSG, in samenwerking met Politeia en het Kenniscentrum Data en Maatschappij, het boek ‘Artificiële intelligentie voor lokale besturen: van artificiële naar reële meerwaarde’. 

Lokale besturen worden aanzien als de drijvende kracht in AI-innovatie. Het is juist daar waar artificiële intelligentie een meerwaarde kan zijn voor het verhogen van de leefbaarheid en voor een betere dienstverlening voor de burger. Wat kan artificiële intelligentie voor jouw lokaal bestuur betekenen? Hoe zet je een AI-innovatietraject op zonder tegen maatschappelijke, ethische of juridische muren te lopen? En hoe zorg je ervoor dat jouw project ook echt gebruikt wordt en een meerwaarde wordt?

Tijdens het webinar krijgen de deelnemers een exclusieve preview van het boek en leren ze meer over artificiële intelligentie en de mogelijkheden voor steden en gemeenten. We staan stil bij een aantal uitgevoerde AI- projecten bij lokale besturen en reiken tips en tools aan om verantwoord en duurzaam met artificiële intelligentie aan de slag te gaan..

We verwelkomen ook professor Tony Belpaeme, een expert terzake,  als keynote spreker. 

Deelname is gratis, inschrijven is verplicht. 

Dankzij de samenwerking met Diverscity aan dit webinar ontvangen de eerste 100 deelnemers een gratis exemplaar van het gloednieuwe boek ‘Artificiële intelligentie voor lokale besturen: van artificiële naar reële meerwaarde’!

Opgelet, deze sessie staat enkel open voor VVSG-leden/lokale besturen. 

Meer info vind je bij ondersteuning op onze websitte.