Jouw portie ondersteuning lokaal HR-beleid

Regionaal contactpunt Unia klaar voor jouw vragen over discriminatie

Externe ondersteuning

Werk je in een gemeente of stad en heb je vragen over discriminatie of gelijke kansen? Klop aan bij het Unia-contactpunt in jouw buurt. Unia denkt mee na over een nieuwe gelijkekansencampagne of nieuw beleid voor gelijke rechten van holebi’s. Maar evengoed helpt Unia steden en gemeenten bij vragen over hoe mensen met een handicap kunnen deelnemen of over religieuze diversiteit.

Dit zijn maar enkele van de mogelijke vragen waarbij het contactpunt je kan helpen. Zo schrijft Unia ook aanbevelingen, bijvoorbeeld over hoe je als werkgever discriminatie kan aanpakken. Het contactpunt heeft jaren expertise en werkt dan ook graag met jou aan een plan om je structureel verder te helpen.

Wil je met je gemeente of stad beleid betreffende mensenrechten uitstippelen of ben je benieuwd naar wanneer er volgens de wet sprake is van discriminatie? Geef Unia een seintje. Ze luisteren graag naar wat je nodig hebt. Velen willen leren uit de ervaringen van andere lokale besturen. Daarom organiseren ze graag regionale netwerken voor uitwisseling en samenwerking. Eind september 2020 werden de dertien lokale contactpunten vijf regionale contactpunten.

Meer info vind je op de website van Unia.

Unia is een onafhankelijke openbare instelling die discriminatie bestrijdt en gelijke kansen bevordert. Unia zet de samenleving in haar geheel en in het bijzonder overheden, publieke instellingen en bedrijven aan om discriminatie en segregatie te bestrijden. Op de website van Unia vind je meer uitleg over hun activiteiten.