Jouw portie ondersteuning lokaal HR-beleid
Home  >  Thema's  >  Duaal leren

Documentatie

Formulieren en toekenningsvoorwaarden voor kinderbegeleider duaal en verzorgende/zorgkundige duaal
Hierbij vind je de toekenningsvoorwaarden en alle formulieren die ingevuld dienen te worden om als lokaal bestuur de ondersteuningspremie van Diverscity te ontvangen wanneer deze een opleiding kinderbegeleider duaal en verzorgende/zorgkundige duaal volgt.
Formulier
Brochure Alternerend Leren bij lokale besturen
Hierin wordt de overeenkomst alternerende opleiding (OAO), specifiek voor lokale besturen, uit de doeken gedaan
Publicatie
Ondersteunende maatregelen voor leerlingen met een gezondheidsprobleem of arbeidsbeperking
Leerlingen in het stelsel duaal leren, met een gezondheidsprobleem of arbeidsbeperking, hebben in bepaalde gevallen recht op ondersteunende maatregelen op de werkplek via de VDAB.
Externe ondersteuning
Werkplekcomponent Verzorgende-Zorgkundige Duaal
In dit document in bijlage vind je naast informatie over mogelijke werkplekken ook nog eens een overzicht van sectorspecifiek incentives.
Publicatie
Subsidiëring via het urencontingent voor leerlingen verzorgende-zorgkundige duaal binnen diensten voor gezinszorg
De uren die leerlingen duaal zorgkundige onder verwijderd toezicht presteren in een dienst voor gezinszorg of thuiszorg kunnen deels gesubsidieerd worden binnen het urencontingent. Een DGAT mag per begonnen maand een gemiddelde van max. 18 uur binnen het subsidieerbaar urencontingent doorsturen naar Vesta in plaats van 10 uur.
Publicatie
Infobrochure opleiding duaal leren grootkeuken voor SCHOOLJAAR 2020-2021
Deze infobrochure opleiding duaal 'grootkeuken en catering' en 'grootkeukenkok' richt zich op woonzorgcentra, sociale restaurants en lokale dienstencentra die leerwerkplaats willen worden voor een duale studierichting.
Publicatie
Infobrochure voor woonzorgcentra en diensten voor gezinszorg SCHOOLJAAR 2020-2021
Deze infobrochure richt zich opresidentiële voorzieningen en diensten voor gezinszorg die leerwerkplaats willen worden voor een duale studierichting.
Publicatie
Infobrochure voor groendiensten SCHOOLJAAR 2020-2021
Deze infobrochure richt zich op groendiensten die leerwerkplaats willen worden voor een opleiding groen- en tuinbeheer duaal, graanaanleg en- beheer duaal of tuinaanlegger-groenbeheerder duaal.
Publicatie
Infobrochure voor kinderdagverblijven en buitenschoolse groepsopvang SCHOOLJAAR 20-21
Deze infobrochure richt zich op kinderdagverblijven en buitenschoolse groepsopvang die leerwerkplaats willen worden voor een duale studierichting.
Publicatie
Duaal leren tijdens de coronacrisis: drie leerlingen ‘zorgkundige duaal’ getuigen
SYNTRA Vlaanderen vroeg drie leerlingen uit het 7de jaar zorgkundige duaal hoe het is om duaal te leren tijdens de coronacrisis.
Praktijkvoorbeeld
Wijzigingen duaal leren n.a.v. coronavirus
Hier kan u meer informatie terugvinden over de wijzigingen aan het systeem van het duaal leren n.a.v. de coronacrisis.
Publicatie
Formulier C144B - spontane aangifte terugbetaling aan RVA
Formulier
Digitale mentoropleiding zorgberoepen
Sinds kort biedt Diverscity een alternatief aan voor de gewone mentoropleiding zorgberoepen: de mentoropleiding zorgberoepen digitaal.
Presentatie
Aftermovie conferentie duaal leren
Op 11 februari 2020 organiseerde Syntra Vlaanderen een conferentie over duaal leren. De verruiming van duaal leren op vlak van doelgroep en onderwijsniveau en de samenwerking tussen werkplekken stonden hierbij centraal. Deze conferentie lokte meer dan 300 professionals uit het secundair en hoger onderwijs, diverse ondernemingen, sectororganisaties, interprofessionele organisaties, lokale en provinciale overlegfora en de overheid. Ook Diverscity was er bij.
Video
Word al doende kinderbegeleider
Artikel over Duaal leren in de kinderopvang uit het Pedagogisch vakblad KIDDO.Tekst: Lien Van Laere & Wouter Bulckaert
Publicatie
Affiche Duaal Leren bij lokale besturen
Wens je graag publiciteit te maken voor duaal leren? Download dan onze affiche 'Duaal Leren' bij lokale besturen, druk ze af en hang ze op!
Publicatie
Duaal leren loont voor lokale besturen
De stad Gent gaf de kans aan 10 jongeren uit de opleiding kinderbegeleider om werkervaring op te doen in het kader van het duaal leren. “Zo verhogen we niet alleen de kansen van jongeren op een job , maar profiteren we ook als stad om bepaalde knelpuntvacatures in te vullen. Een win-winsituatie”. Ilse Cooman en Tom Monsieur van stad Gent en Delphine Decherf van IVV (Instituut voor verpleegkunde Sint-Vincentius) Gent leggen de samenwerking uit tussen de stad en de school.
Praktijkvoorbeeld
Documenten ESF-project Duaal Optimaal in Zorg- en Welzijnssector
Hierbij vind je alle documenten ontwikkeld tijdens het ESF-project Duaal Optimaal in Zorg- en Welzijnssector voor het schooljaar 2018-2019 terug.
Publicatie
Inspiratielijst kindvrije uren duaal leren kinderbegeleider
Publicatie