VDAB lanceert nieuwe stagebedrijvenbank

Externe ondersteuning

VDAB zet al jaren in op het klaarstomen van toekomstig talent, dankzij opleidingen op de werkvloer. VDAB wil werkgevers warm maken om daar ook blijvend op in te zetten.

Wanneer werkgevers zich registreren als stageplek geven ze niet alleen de kans aan kandidaten om zich bij te scholen. Ze maken ook kennis met heel wat stagiairs en toekomstige medewerkers. Daarnaast krijgen de medewerkers van de organisatie de kans om hun kennis en kunde te delen met kandidaten die nog enkele competenties missen.

Vanaf heden werkt VDAB met een gloednieuwe stagebedrijvenbank (in opvolging van de vorige databank WeLP) waarin werkgevers zich als leerplek kunnen aanbieden. Werkgevers hoeven hun stageplaats niet meer door te geven via hun online dossier ‘Mijn VDAB’. Het kan eenvoudig door een mailtje te sturen naar vacatures@vdab.be of telefonisch contact op te nemen met 0800 30 700. De werkgever moet enkel vermelden om welke functie het gaat en niet langer preciseren om welke periode het gaat.

Wanneer VDAB een werkzoekende heeft die matcht met de stageplaats, neemt VDAB contact met de werkgever en worden de mogelijkheden bekeken.

Meer info vind je op de website van de VDAB.