Jouw portie ondersteuning lokaal HR-beleid

Teamtalk

© Diverscity

Wat is Teamtalk?

Teamtalk is een tool om op een laagdrempelige en eigentijdse manier als team in gesprek te gaan met elkaar over een bepaald thema. Als ploegbaas, diensthoofd of leidinggevende krijg je zo meer inzicht in wat bij de medewerkers leeft!

Met Teamtalk worden 10 vragen voorgelegd waarop deelnemers anoniem via hun smartphone of tablet een antwoord kiezen uit een meerkeuzelijst. Nadat iedereen alle vragen beantwoord heeft, worden de vragen en de antwoorden van de groep één voor één besproken. Bij elk meerkeuze antwoord staat het aantal deelnemers die dit antwoord hebben gekozen (anoniem).

De eerste module waarmee je met Teamtalk aan de slag kunt gaan is de module 'Teamtalk over corona' over de impact van de coronacrisis op de werkvloer. Het peilt naar de motivatie van de werknemers en creëert tegelijkertijd verbondenheid door samen te ventileren.

In de toekomst worden meerdere modules rond verschillende thema's uitgewerkt.

Doelgroep?

• Teamtalk module 'Over corona': Groendiensten, poetsdiensten, technische diensten... van lokale besturen.

Wat heb je nodig?

• 1 smartphone/ laptop/ tablet voor de begeleider (ploegbaas, leidinggevende)
  • 1 groot scherm (bv. projector, presentatiescherm) gekoppeld aan een laptop
  • 1 smartphone/ tablet per deelnemer met internettoegang
  • Let op! Zorg dat je de huidige coronamaatregelen kan respecteren en kies voor een locatie waar voldoende afstand tussen de deelnemers kan gegarandeerd worden.

Hoe werkt het?

• Ploegbaas of begeleider opent de website start.teamtalk.be op de browser van zijn/ haar smartphone of tablet en doorloopt de stappen aangegeven op het scherm.

• Ploegbaas of begeleider opent de website scherm.teamtalk.be op de browser van de laptop verbonden met het presentatiescherm en/of projector.

• Deelnemers openen de website www.teamtalk.be van hun smartphone of tablet en volgen de stappen op het presentatiescherm.

• Het spel spelen. De begeleider start 'spelen' in zijn scherm en gaat door de vragen. Eerst kunnen alle deelnemers anoniem antwoord geven op de vragen, daarna worden de vragen en antwoorden in team besproken.

• Vragen bespreken. De begeleider start 'bespreken' in zijn scherm en gaat samen met de deelnemers elke vraag individueel bespreken. De begeleider kan hiervoor de ondersteunende fiche gebruiken.

• Een volledig uitgewerkte handleiding vind je verder op deze pagina of via deze link.

Extra ondersteuning/ hulp voor de begeleider (ploegbaas, leidinggevende...)

Ga je als ploegbaas, leidinggevende... aan de slag met Teamtalk? Ontdek dan ons breed aanbod aan extra ondersteuning om je maximaal voor te bereiden op een sessie met Teamtalk (online webinar, extra opleidingen, live-sessies met begeleiding, begeleidende fiche).

Contact

• info@diverscity.be, 02/211 55 18 (van maandag t.e.m. donderdag)
  • ​Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons aanbod en de lancering van nieuwe modules van Teamtalk.