Jouw portie ondersteuning lokaal HR-beleid

Hallo, is dit discriminatie? - Hoe omgaan met discriminatie op de werkvloer?

Opleiding
© Freepik

Wanneer voelt iemand zich gediscrimineerd? Wat doe je als een collega een racistische mop vertelt? En wat met racistische opmerkingen op het werk? Medewerkers van gemeenten en OCMW 's worden soms geconfronteerd met moeilijke en lastige vragen of discriminerende uitspraken.  

Werken rond discriminatie gebeurt al te vaak na een concrete aanleiding! Preventie is de kern van bewustwording. En het belangrijkste middel om discriminatie te voorkomen.

Programma

In het eerste dagdeel leer je discriminatie herkennen. 
Met de online tool eDiv ontdek je de antidiscriminatiewetgeving op een toegankelijke manier. Je gaat op ontdekking doorheen de materie via oefeningen en feedback.
Docenten: Matthijs Messely en Leandra Kalogrias van Unia. 

Vervolgens informeert de opleiding over discriminatie en bijkomende emoties. Daarnaast leren de deelnemers over diverse manieren van reageren en over geschikte gesprekstechnieken. Tijdens de training werken de deelnemers aan hun communicatievaardigheden via diverse oefeningen.
Docent: Sandrita Van Kemseke, Skan

Theorie en praktijk wisselen elkaar af doorheen de dag.

Doelgroep
Leidinggevenden en medewerkers uit lokale besturen die geconfronteerd worden met racisme,  discriminerende vragen of uitspraken.

Deelnameprijs
Deze vorming is gratis, inschrijven is wel verplicht!

Inschrijven
Schrijf nu in via academie: http://bit.ly/vvsg_academie.
Maximum 2 deelnemers van eenzelfde bestuur worden toegelaten. ​

Docent en cursist aan het woord

Lees hier een interview met voormalig docent Michel De Gieter en cursist Stefanie Rodts.

Info inhoudelijk

Boek deze opleiding In-House
Deze opleiding kan op maat aangeboden worden binnen je organisatie. De opleiding wordt dan inhoudelijk aangepast voor het bedoelde publiek. 

Om een vorming op maat te boeken verwijzen we graag door naar de vormingsfonds website. Dankzij de financiële tussenkomst van de Vlaamse Overheid heeft elk bestuur recht op 1 vorming uit dit  vormingsfonds 'Focus op talent' voor de prijs van €1000.

Meer info vind je op de website van het vormingsfonds of via info@diverscity.be