Jouw portie ondersteuning lokaal HR-beleid
Home  >  Ondersteuning  >  Kalender

Algemene mentoropleidingen

Opleiding
16 september 202409:00 - 14:00
27 september 202409:00 - 14:00
7 oktober 202409:00 - 14:00
8 november 202409:00 - 12:00
Online

Lokale besturen kunnen meebouwen aan bruggen tussen onderwijs en werk. Lokale besturen zijn immers interessante leerwerkplekken voor lerenden door hun veelheid aan functies. Op deze leerwerkplekken zijn mentoren van cruciaal belang. 

Mentor zijn is echter meer dan vanuit het buikgevoel ageren. Het is de lerenden opleiden, begeleiden en meenemen in een wereld waar de verwachtingen anders liggen dan op de school. Daarom organiseert Diverscity zowel specifieke mentoropleidingen op maat van zorgberoepen binnen lokale besturen, als brede mentoropleidingen voor alle medewerkers van lokale besturen. 

Meer informatie en inschrijven

Wat mag je verwachten

Deze mentoropleiding biedt je inzicht in de coachende rol die jij, als mentor, hebt ten aanzien van lerenden. De opleiding versterkt je in een aantal belangrijke competenties die je nodig hebt voor een goede opleiding en begeleiding: communiceren, instructies geven, duidelijke feedback geven, evalueren,...

We gaan dieper in op wat duaal leren inhoudt, wat de rol is van een mentor op de werkvloer en een trajectbegeleider van de school, hoe je omgaat met weerstanden en we leren jou om op verschillende manieren competenties aan te leren aan en op te volgen van de lerenden.

Tenslotte proberen we je ook een leerrijke uitwisseling te bieden van concrete ervaringen van mentoren onderling 

De live opleiding duurt 2,5 dag: 2 volledige dagen opleiding en 1 halve dag terugkommoment (telkens op dezelfde locatie, tenzij ander vermeld op pagina met praktische informatie). De online opleiding duurt 4 halve dagen: 3 halve dagen opleiding van 9u. tot 14u. en 1 halve dag terugkommoment van 9u. tot 12u. 

De deelnemers krijgen een attest mee naar huis dat het lokaal bestuur de mogelijkheid biedt om een premie kwalificerend werkplekleren aan te vragen (onder bepaalde voorwaarden).

Werkwijze

We werken in groepen met een mix van deelnemers: nieuwe en ervaren mentoren, werkend bij lokale besturen (gaande van zorgkundigen, verzorgenden, logistiek assistenten en kinderdagbegeleiders).

We vertrekken vanuit specifieke cases op het werkveld en situaties uit de praktijk van stages en werkplekleren gericht op een zorgcontext.

We werken met interactieve werkvormen afgewisseld met theoretische houvast.

De deelnemers worden deskundig begeleid door een ervaren mentoropleider.

Doelgroep

Algemene mentoropleidingen: medewerkers van lokale besturen (groendienst, technische dienst, grootkeukens, podiumtechnici, administratieve diensten, …)

Mentoropleidingen zorgberoepen: medewerkers van lokale besturen op maat van zorgberoepen (verzorgenden, zorgkundigen, kinderbegeleiders) 

Begeleiding

oMvormiNg
Vokans
Mentor vzw

Welkom

Diverscity.be maakt gebruik van cookies. Aan de hand van die cookies wordt informatie over uw bezoek verzameld en geanalyseerd. Genieten van een optimale ervaring? Bevestig met Alle cookies toestaan. Of stel je voorkeuren in en bepaal welke informatie je met ons deelt. Houd er rekening mee dat bepaalde media enkel beschikbaar zijn indien je de cookies ervan aanvaardt.

Voorkeuren

Soorten cookies: