Jouw portie ondersteuning lokaal HR-beleid
Home  >  Ondersteuning  >  Kalender

Hoe stuur je een team aan als meewerkend leidinggevende?

Opleiding
16 mei 202409:00 - 16:00
Gent

Als leidinggevende een ploeg of team aansturen is een hele uitdaging. Elke medewerker is verschillend, met elk zijn sterktes en werkpunten, behoeften en persoonlijkheid. In deze opleiding staan we samen stil bij de rol van meewerkend leidinggevende en bekijken we hoe je van je medewerkers een gemotiveerd team kan maken dat kwaliteitsvol werk aflevert. We vertrekken vanuit je eigen ervaring en gaan werksituaties analyseren en bespreken.

Inhoud

Mijn positie binnen het team

 • Hoe zorg ik ervoor dat ik geaccepteerd word als leidinggevende?
 • Wat betekent 'het opnemen van de rol van leidinggevende'?
 • Hoe positioneer ik me als ik doorgroei vanuit het team? Of als ik nog meewerk met het team?
 • Hoe ga ik om met medewerkers die meer ervaring hebben dan ikzelf?

Instructies geven

 • Hoe formuleer ik opdrachten?
 • Welke stappen moet ik met mijn mensen zetten om hen veiliger te laten werken?
 • Op welke manier communiceer ik nieuwe voorschriften?
 • Hoe geef ik kritiek of negatieve feedback?

Motiveren / coachen

 • Wat kan ik doen om mijn medewerkers te helpen in hun job?
 • Hoe coach ik hen?
 • Wat kan ik van de verschillende medewerkers verwachten?
 • Hoe leer ik hen nieuw gedrag aan?

Doelgroep

Meewerkend leidinggevenden uit de kinderopvang, ouderenzorg, thuiszorg, ploegbazen, opzichters, voormannen, werkleiders, facility-verantwoordelijken,… die even stil willen staan bij hun rol als meewerkend leidinggevende (zowel voor leidinggevenden die twee mensen, een groot team of verschillende teams onder zich hebben).

Opgelet: er worden maximum twee deelnemers van eenzelfde bestuur toegelaten.

Begeleiding

Knowledge on the Spot (KOS Learning)

Deelnameprijs

€ 80 - VVSG-leden: inclusief documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes​. Je betaalt na ontvangst van factuur.​

Inschrijven kan via deze pagina.

Kosteloos annuleren is mogelijk tot 5 werkdagen voor de aanvangsdatum van de opleiding.
Daarna rekenen we de volledige deelnameprijs aan, tenzij je een geldig ziekteattest kan voorleggen.

Ben je onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren? Laat je vervangen door een collega door een e-mail te sturen naar academie@vvsg.be.

Inhoudelijke vragen
Karen Sarens, stafmedewerker Diverscity, karen.sarens@diverscity.be
Praktische vragen
Joke Jacobs, projectadviseur Kennisdeling, joke.jacobs@vvsg.be

Heb je specifieke noden of wensen waarmee we rekening moeten houden? We horen het graag.

Dieetwensen: VVSG zorgt ervoor dat het cateringaanbod minstens 50% vegetarisch is. Heb je andere dieetwensen? Geef dit dan door via het inschrijvingsformulier bij 'opmerkingen' helemaal aan het einde van de inschrijving. 

Deze opleiding wordt georganiseerd op 4 locaties:
Gent
16 mei 2024
De PanneAntwerpenHasselt

Welkom

Diverscity.be maakt gebruik van cookies. Aan de hand van die cookies wordt informatie over uw bezoek verzameld en geanalyseerd. Genieten van een optimale ervaring? Bevestig met Alle cookies toestaan. Of stel je voorkeuren in en bepaal welke informatie je met ons deelt. Houd er rekening mee dat bepaalde media enkel beschikbaar zijn indien je de cookies ervan aanvaardt.

Voorkeuren

Soorten cookies: