Hallo, is dit discriminatie? - Hoe omgaan met discriminatie op de werkvloer?

Opleiding

In deze opleiding leer je discriminatie herkennen. Je leert er diverse manieren van reageren en over geschikte gesprekstechnieken. Tijdens de opleiding werken de deelnemers aan hun communicatievaardigheden.

Wanneer voelt iemand zich gediscrimineerd? Wat doe je als een collega een racistische mop vertelt? Wat kun je doen tegen racistische opmerkingen op het werk?

Ook in het dagelijkse werk worden medewerkers van gemeenten en OCMW 's soms geconfronteerd met moeilijke en lastige vragen  of discriminerende uitspraken.

Hoe gaat een medewerker met zo'n situatie om? Werken rond discriminatie gebeurt al te vaak na een concrete aanleiding! Preventie is de kern van bewustwording. En het belangrijkste middel om discriminatie te voorkomen.

Programma
In het eerste dagdeel leer je discriminatie herkennen. 
Met de online tool eDiv ontdek je de antidiscriminatiewetgeving op een toegankelijke manier. Je gaat op ontdekking doorheen de materie via oefeningen en feedback.
Sophie Vanonckelen, Unia (Interfederaal gelijke kansencentrum)

Vervolgens informeert de opleiding over discriminatie en bijkomende emoties. Daarnaast leren de deelnemers over diverse manieren van reageren en over geschikte gesprekstechnieken. Tijdens de training werken de deelnemers aan hun communicatievaardigheden via diverse oefeningen.
Michel De Gieter, SKAN

Theorie en praktijk wisselen elkaar af doorheen de dag.

Deelnameprijs
Deze vorming is gratis, inschrijven is wel verplicht!

Inschrijven
Schrijf nu in via http://academie.vvsg.be
Opgelet: Door een upgrade van ons systeem kan het zijn dat een nieuwe login dient aangemaakt te worden . Onze excuses voor dit ongemak. De nieuwe login blijft nadien wel terug onbeperkt geldig.

Info inhoudelijk
Pol Despeghel, sectorconsulent lokale besturen, pol.despeghel@diverscity.be  - 02 211 55 50

Deze opleiding wordt georganiseerd op 5 locaties:
OudenaardeRoeselareMalleTienenHasselt