Jouw portie ondersteuning lokaal HR-beleid
Home  >  Thema's  >  Taalinitiatieven

Nederlandse lessen

Iedereen die dat wil kan Nederlandse lessen volgen. Het beginniveau van de cursist bepaalt de intensiteit en de frequentie van de lesmomenten. Het is de bedoeling dat de cursist na het volgen van de lessen in staat is om zich te behelpen in alledaagse situaties.

Aanbieders


Om te weten welke cursussen er bij jou in de buurt zijn kan je contact opnemen met het Huis van het Nederlands in uw buurt. Zij beschikken over een volledig overzicht van alle cursussen Nederlands die worden georganiseerd. Er wordt niet doorverwezen naar één specifieke school, maar de kandidaat-cursist krijgt informatie over alle mogelijkheden die aansluiten bij zijn/haar profiel.

Ondersteuning
Laatst toegevoegde documentatie
NedBox: online leerplatform voor anderstaligen (met oefenmateriaal rond corona)
NedBox is een website waarop anderstaligen hun Nederlands op een laagdrempelige manier kunnen oefenen. Dit kan aan de hand van authentiek en actueel beeld- en tekstmateriaal, zoals tv-fragmenten en krantenartikels.
Externe ondersteuning
Nederlands oefenen
Op de portaalwebsite nederlandsoefenen.be slaan enkele organisaties de handen in elkaar rond Nederlands oefenen in Vlaanderen en Brussel: Agentschap Integratie en Inburgering, Atlas Antwerpen, In-Gent, Huis van het Nederlands Brussel en vzw de Rand.
Instrument