Telewerken

Bij telewerk voert de medewerker het werk uit vanop afstand. De laatste jaren heeft telewerk aan belang gewonnen. De coronacrisis maakte dat telewerk in sneltempo verder werd uitgerold.
Telewerk biedt tal van voordelen maar stelt werkgevers en medewerkers ook voor uitdagingen.
Hoe behoud je de betrokkenheid van een medewerker die op afstand werkt en wat is belangrijk voor diens welzijn? Hoe stimuleer je samenwerking van op afstand en communicatie binnen een team? Hoe geef je leiding vanop afstand?

Deze en andere vragen zijn brandend actueel, ook voor lokale besturen.

Ondersteuning
Laatst toegevoegde documentatie
Telewerk en leidinggeven vanop afstand: tips van Stad Hasselt
Stad Hasselt deelde met ons het document Telewerken in corona-crisistijd. Daarnaast geeft Stad Hasselt de leidinggevenden elke dag tips mee om hen tijdens deze atypische periode te ondersteunen. Zij (en wij) delen deze graag met jullie:
Praktijkvoorbeeld
Tips voor cyberveiligheid bij telewerk
Op de website van de VVSG vind je tips voor cyberveiligheid bij telewerk, afkomstig van het Agentschap van de Europese Unie voor cyberbeveiliging. Daarnaast vind je ook tips voor productief thuiswerk en tools voor telewerk.
Externe ondersteuning
www.telewerken.be
In de digitale Telewerk Toolbox kan je terecht voor webinars, tips & tricks, getuigenissen, documenten… m.b.t. telewerken. Deze toolbox is een initiatief van Vias institute en de FOD Mobiliteit en Vervoer.www.telewerken.be
Externe ondersteuning