Home  >  Thema's  >  Diversiteit

Non-Discriminatiecode

Je kan als werkgever een non-discriminatiecode invoeren als basis voor een divers personeelsbeleid. Deze non-discriminatiecode maakt diversiteit bespreekbaar. De werkgever heeft zo een middel om in te gaan tegen elk gedrag, elke houding en elke uitspraak die discriminerend van aard is. De clausule is zowel gericht op de relaties tussen personeelsleden onderling als tussen personeel en derden.

De sectorconsulenten lokale besturen ontwikkelden in 2007 een handleiding en logo voor het invoeren van een non-discriminatiecode in het bestuur. Na bijna tien jaar is de handleiding echter aan een update toe. We zijn hier mee bezig en houden jullie op de hoogte.

Non-discriminatie in Kaart - Kleur de Kaart

Reeds enkele gemeenten en OCMW’s voerden een non-discriminatiecode/clausule in.

  • Heeft jouw bestuur een non-discriminatiecode/clausule opgenomen in haar arbeidsreglement laat het ons weten? Mail ons je gemeenteraadsbesluit – OCMW-raadsbesluit door.
  • Bekijk hier de vlaamse gemeentes en de OCMW's met een non-discriminatiecode

Unia zet de samenleving in haar geheel en in het bijzonder overheden, publieke instellingen en bedrijven aan om discriminatie en segregatie te bestrijden. Op de website van Unia (Unia is een onafhankelijke openbare instelling die discriminatie bestrijdt en gelijke kansen bevordert) vind je meer uitleg over activiteiten van het Centrum.

Ondersteuning