Sterk leiderschap voor de digitale transformatie: inspiratie uit Amsterdam

Praktijkvoorbeeld

In samenwerking met het Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio), VVSG en Antwerp Management School lanceerde Diverscity het leertraject Sterk leiderschap voor de digitale transformatie, een traject met praktische tools, theorie en nuttige praktijkvoorbeelden voor een groep van 25 directeurs en leidinggevenden binnen lokale besturen.

Tijdens de kick-off op woensdag 23 september 2020 kregen de deelnemers een toelichting van Mark Crooijmans - CIO en directeur Dienstverlening en Informatie van de stad Amsterdam - waarin hij toelichtte hoe een grootstad inspeelt op de digitaliseringstendens en wat daarbij de grootste uitdagingen zijn:

“IT was te ingewikkeld en zat in de kelder van het gebouw. Maar intussen is digitalisering de kern van het werk van elke directie, van elke wethouder, omdat het helpt problemen op te lossen die anders veel moeilijker opgelost kunnen worden. Van ondermijning tot verkeersmanagement en handhaving. Dit zijn allemaal werkprocessen die enorm afhankelijk zijn van informatie en veel meer vragen dan systemen die enkel transacties kunnen verwerken.”

Benieuwd naar zijn volledige toelichting bij de aanpak, prioriteiten en uitdagingen in Amsterdam? Geen nood, VVSG-leden kunnen de volledige presentatie hier herbekijken.