Jouw portie ondersteuning lokaal HR-beleid
Home  >  Thema's  >  Digitalisering

Innovatie en digitale transformatie

Lokale besturen staan voor grote uitdagingen. De digitale transformatie van het lokaal bestuur dringt zich op: het draagt bij tot de oplossing van kleine en grote maatschappelijke uitdagingen en het is de basis voor een gebruiksvriendelijke en efficiënte dienstverlening. Het is belangrijk dat lokale besturen mee zijn met de digitale ontwikkelingen en hierin een voortrekkersrol opnemen.

Laatst toegevoegde documentatie
Publicatie 'artificiële intelligentie voor lokale besturen: van artificiële naar reële meerwaarde'
Met deze publicatie willen de VVSG en het Kenniscentrum Data en Maatschappij lokale besturen wegwijs maken in artificiële intelligentie en de kansen en uitdagingen voor lokale besturen. Men staat stil bij een aantal uitgevoerde projecten bij de Vlaamse steden en gemeenten en men reikt tips en tools aan om verantwoord en duurzaam met een AI-project aan de slag te gaan.Voor meer informatie over het boek kan je terecht op de website van Politeia.
Pocket
Sterk leiderschap voor de digitale transformatie: inspiratie uit Amsterdam
In samenwerking met het Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio), VVSG en Antwerp Management School lanceerde Diverscity het leertraject Sterk leiderschap voor de digitale transformatie, een traject met praktische tools, theorie en nuttige praktijkvoorbeelden voor een groep van 25 directeurs en leidinggevenden binnen lokale besturen.
Praktijkvoorbeeld
Gratis online cursus artificiële intelligentie van de VDAB
Benieuwd wat Artificiële intelligentie (AI) precies inhoudt? Duik in de gratis interactieve cursus van de VDAB!
Externe ondersteuning