Home  >  Thema's  >  Digitalisering
© Freepik

Digitale geletterdheid en e-inclusie

In onze digitale samenleving worden ICT-vaardigheden steeds crucialer. Het is belangrijk dat niemand digitaal uitgesloten wordt. Het is vandaag immers nog niet vanzelfsprekend dat iedere medewerker van het lokaal bestuur over de nodige ICT-vaardigheden beschikt. Zo zijn oudere medewerkers niet opgegroeid in het digitale tijdperk, maar worden zij wel geconfronteerd met de digitalisering van vandaag. Met het groeiend aantal digitale overheidsdiensten is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat iedereen hierin goed kan blijven functioneren.

Diverscity helpt je op weg, maakt je wegwijs in praktijkvoorbeelden en brengt je in contact met lokale besturen om kennis te delen.

Met de bouwstenen voor talentontwikkeling organiseren Diverscity en Netwerk Basiseducatie opleiding op maat voor medewerkers van lokale besturen op niveau E en D via de bouwstenen voor talentontwikkeling (ICT-vaardigheden).

Laatst toegevoegde documentatie
Toolbox e-inclusie voor lokale besturen op www.ikbenmee.be
In het kader van de week van de Geletterdheid 2020 is de website www.ikbenmee.be gelanceerd. Op de website vind je een handige toolbox met materiaal om een e-inclusief beleid op te zetten in je stad of gemeente.
Instrument