Lokaal contactpunt Unia klaar voor jouw vragen over discriminatie

Externe ondersteuning

Werk je in een gemeente of stad en heb je vragen over discriminatie of gelijke kansen? Klop aan bij het Unia-contactpunt in jouw buurt. Unia denkt mee na over jouw nieuwe gelijke kansen-campagne of een nieuw beleid dat draait rond de rechten van holebi’s. Maar evengoed helpt Unia steden en gemeenten met vragen over hoe mensen met een handicap kunnen deelnemen of religieuze diversiteit.

Dit zijn maar enkele van de mogelijke vragen waarbij het lokale contactpunt je kan helpen. Zo schrijft Unia ook aanbevelingen, bijvoorbeeld over hoe je als werkgever discriminatie kan aanpakken. Het lokaal contactpunt heeft jaren expertise en werkt dan ook graag met jou aan een plan om je structureel verder te helpen.

Wil je met je gemeente of stad een beleid uitstippelen rond mensenrechten of ben je benieuwd naar wanneer er volgens de wet sprake is van discriminatie? Je kan hiervoor bij Unia terecht. Velen willen leren uit de ervaringen van andere lokale besturen. Daarom organiseert Unia ook graag lokale netwerken waarin het draait om uitwisseling en samenwerking.

www.unia.be/nl/contact-opnemen-met-unia/onze-lokale-contactpunten