Kwalificerende trajecten

© VVSG

Medewerkers die werken in een dienst thuiszorg, gezinszorg of een dienst (buitenschoolse) kinderopvang kunnen de opleiding tot verzorgende/zorgkundige of begeleider in de kinderopvang volgen. Dit kan in het deeltijds volwassenonderwijs en is mogelijk dankzij het VIA4-akkoord dat de vakbonden, de VVSG en de Vlaamse overheid hebben afgesloten.

Terugbetaling voor de werkgever
Tijdens de opleiding kan de werkgever je vervangen. Hij krijgt hiervoor een financiële vergoeding. Om dit te regelen hebben de VVSG en de drie overheidsvakbonden samen met de GSD-V een afsprakenkader gemaakt.

Praktisch
Het draaiboek kwalificerende trajecten verzorgende-zorgkundige biedt de werkgevers meer duidelijkheid over de praktische modaliteiten van de vervanging. Naar dit excelbestand wordt in het draaiboek verwezen (effectieve kosten).

Stel je kandidaat voor de opleiding

  • Begeleider buitenschoolse kinderopvang: start in januari 2020.
  • Begeleider kinderopvang (voor kandidaten die reeds over de kwalificatie begeleider buitenschoolse kinderopvang beschikken): start in januari 2020.
  • Verzorgende: start in januari 2020.
  • Zorgkundige (voor kandidaten die reeds over de kwalificatie verzorgende beschikken): start in januari 2020.

Inschrijven kan via het kandidaatformulier ktraject. Let op deadline om in te dienen is 15 november 2019!

Getuigenis
Mindy Willems was aan de slag als poetsvrouw in de buitenschoolse opvang in Lovendegem en kon zich dankzij de kwalificerende trajecten omscholen tot kinderbegeleider. Lees haar volledige verhaal hier.

Meer info?
Vind je in onze folders onderaan deze pagina. We komen graag ter plaatse in het bestuur voor verdere toelichtingen en info. Je kunt hiervoor contact opnemen via ktrajecten@diverscity.be of T 02/211.56.52