Jouw portie ondersteuning lokaal HR-beleid

Bouwstenen voor talentontwikkeling

Diverscity en Netwerk Basiseducatie organiseren een toegankelijke en kwalitatieve opleiding voor medewerkers van lokale besturen op niveau E en D. We willen werknemers sterker maken in hun job, zowel in de omgang met ouders, collega's en leidinggevende als bij de planning en uitvoering van hun taken.

Inhoud van de opleiding
De opleiding voor kinderbegeleiders bestaat uit verschillende bouwstenen, waarbij je zelf een keuze kunt maken in samenstelling. Hierbij zijn verschillende mogelijkheden: de combinatie van de bouwstenen, de omvang van de opleiding en de spreiding in tijd. Zo kun je bv. kiezen om de opleiding gedurende een ganse dag te organiseren, of gespreid over meerdere dagen zodat de continuïteit van de dienstverlening gegarandeerd blijft.

Het is belangrijk dat je contact opneemt met het Centrum voor Basiseducatie in je buurt. Zij zullen je helpen een opleiding op maat uit te werken voor jouw organisatie en werknemers. De bouwstenen dienen hiervoor in eerste plaats als inspiratie, aanpassingen en aanvullingen uit de praktijk zijn meer dan welkom! In de bouwstenen komen onder meer sociale en communicatieve vaardigheden aan bod, schriftelijke communicatie, arbeidsattitude, om- gaan met de digitale wereld, ... Meer info over de bouwstenen en een stappenplan tot aanvraag van een opleiding vind je terug in onze folder.

Financiële Tegemoetkomingen
Voor de diensten kinderopvang en thuiszorg is in het kader van het VIA4-akkoord is er een terugbetaling van maximaal €741 voorzien. Voor de technische diensten is in het kader van het addendum 'Focus op talent' een terugbetaling voorzien van maximaal €500.
In de desbetreffende folders vind je de terugbetalingsvoorwaarden en modaliteiten terug. Het aanvraagformulier terugbetaling kun je hieronder ook downloaden.

Nog vragen? Contacteer Peter Neirynck van Diverscity