Jouw portie ondersteuning lokaal HR-beleid
Home  >  Ondersteuning  >  Kalender

Leidinggeven voor ploegbazen

Opleiding
4 mei 202309:00 - 16:00  Geannuleerd
Digitaal

Als leidinggevende een ploeg aansturen is een hele uitdaging. Elke medewerker is verschillend, met elk zijn sterktes en werkpunten, behoeften en persoonlijkheid. In deze opleiding staan we samen stil bij de rol van ploegbaas als leidinggevende en bekijken we hoe je van je medewerkers een gemotiveerd team kan maken dat kwaliteitsvol werk aflevert.

We vertrekken vanuit je eigen ervaring en gaan werksituaties analyseren en bespreken.

Inhoud van de cursus

Mijn positie binnen het team:

 • Hoe zorg ik ervoor dat ik geaccepteerd word als leidinggevende?
 • Wat betekent 'het opnemen van de rol van leidinggevende'?
 • Hoe positioneer ik me als ik doorgroei vanuit het team? Of als ik nog meewerk met het team?
 • Hoe ga ik om met medewerkers die meer ervaring hebben dan ikzelf?

Instructies geven:

 • Hoe formuleer ik opdrachten?
 • Welke stappen moet ik met mijn mensen zetten om hen veiliger te laten werken?
 • Op welke manier communiceer ik nieuwe voorschriften?
 • Hoe geef ik kritiek of negatieve feedback?

Motiveren / coachen: 

 • Wat kan ik doen om mijn medewerkers te helpen in hun job?
 • Hoe coach ik hen?
 • Wat kan ik van de verschillende medewerkers verwachten?
 • Hoe leer ik hen nieuw gedrag aan?


Doelgroep
Ploegbazen, opzichters, voormannen, werkleiders, facility-verantwoordelijken die even stil willen staan bij hun rol als leidinggevende (zowel voor leidinggevenden die twee mensen, een groot team of verschillende teams onder zich hebben).

Opgelet: maximum twee deelnemers van eenzelfde bestuur worden toegelaten.

Begeleiding
Knowledge On the Spot (KOS Learning)

Deelnameprijs
45 euro voor VVSG-leden,  inclusief lunch en koffiepauze.

Inschrijven
Schrijf je hier in.

Annuleren
Kosteloos annuleren is mogelijk tot één week voor de aanvangsdatum van de vormig. De volledige deelnameprijs wordt aangerekend wanneer de annulatie later plaatsvindt. Bent u onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren? Laat u vervangen door een collega.

Info 


Boek deze opleiding In-House
Deze opleiding kan op maat aangeboden worden binnen je organisatie. De opleiding wordt dan inhoudelijk aangepast voor het bedoelde publiek.

Om een vorming op maat te boeken verwijzen we graag door naar de vormingsfonds website. Dankzij de financiële tussenkomst van de Vlaamse Overheid heeft elk bestuur recht op 1 vorming uit dit vormingsfonds 'Focus op talent' voor de prijs van €1000.

Meer info vind je op de website van het vormingsfonds of via info@diverscity.be

Downloads
Deze opleiding wordt georganiseerd op 2 locaties:
Digitaal
4 mei 2023
Gent

Welkom

Diverscity.be maakt gebruik van cookies. Aan de hand van die cookies wordt informatie over uw bezoek verzameld en geanalyseerd. Genieten van een optimale ervaring? Bevestig met Alle cookies toestaan. Of stel je voorkeuren in en bepaal welke informatie je met ons deelt. Houd er rekening mee dat bepaalde media enkel beschikbaar zijn indien je de cookies ervan aanvaardt.

Voorkeuren

Soorten cookies: