Jouw portie ondersteuning lokaal HR-beleid
Home  >  Ondersteuning  >  Kalender

Mentoropleiding technisch uitvoerende beroepen

Opleiding
29 september 202209:00 - 16:30
18 oktober 202209:00 - 12:30
1 december 202209:00 - 12:00
Gent

Lokale besturen kunnen meebouwen aan bruggen tussen onderwijs en werk. Lokale besturen zijn immers interessante leerwerkplekken voor jongeren door hun veelheid aan functies. Op deze leerwerkplekken zijn mentoren van cruciaal belang.

Mentor zijn is echter meer dan vanuit het buikgevoel ageren. Het is de jongere begeleiden en meenemen in een wereld waar de verwachtingen anders liggen dan op de school. Daarom organiseert Diverscity specifieke mentoropleidingen op maat van technisch uitvoerende profielen (groendienst, technische dienst, wegendienst, klusdienst, magazijn, …) 

Wat mag u verwachten?
Deze mentoropleiding biedt u inzicht in de coachende rol die u, als mentor, heeft ten aanzien van leerlingen. De opleiding versterkt u in een aantal belangrijke competenties die u nodig heeft voor een goede begeleiding: communiceren, duidelijke feedback geven, evalueren,...

We gaan dieper in op wat duaal leren inhoudt, het opstellen van een opleidingsplan op maat en leren jou te anticiperen op het proces van de leerling door het opleidingsplan bij te sturen indien nodig.

Tenslotte proberen we u ook een leerrijke uitwisseling te bieden van concrete ervaringen van mentoren onderling.

Vanaf 2021 neemt de mentoropleiding in het totaal 2 dagen in beslag. Als deelnemer krijg je na de opleiding een attest mee dat het lokaal bestuur de mogelijkheid biedt om een RSZ-korting van 800 euro/kwartaal aan te vragen voor de deelnemende mentor(en) (onder bepaalde voorwaarden).

Tijdens de opleiding

  • werken we in groepen met een mix van deelnemers: nieuwe en ervaren mentoren, werkend bij lokale besturen
  • vertrekken we vanuit specifieke cases op het werkveld en situaties uit de praktijk van stages en werkplekleren gericht op technische uitvoerende diensten
  • werken we met interactieve werkvormen afgewisseld met theoretische houvast;
  • worden de deelnemers deskundig begeleid door een ervaren mentoropleider die zeer vertrouwd is met de technische uitvoerende diensten

Kostprijs
Deze opleidingen worden u gratis aangeboden

Inschrijven
Schrijf nu in via www.bit.ly/vvsg_academie

Annuleren
Bent je onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren? Laat je vervangen door een collega, kosteloos annuleren is mogelijk tot één week vooraf.

Info