Jouw portie ondersteuning lokaal HR-beleid
Home  >  Ondersteuning  >  Kalender

Telewerken en leidinggeven vanop afstand

Opleiding
26 april 202209:00 - 16:30
Gent

Hoe kan ik de controle loslaten en leidinggeven op basis van vertrouwen? Welke afspraken moet ik met mijn team maken om de samenwerking op afstand mogelijk te maken? Welke tools bestaan er om mij hierin te ondersteunen? Hoe pakken mijn collega’s in andere steden en gemeenten dit aan?
Deze opleiding biedt een aantal zeer pragmatische, praktijkgerichte en hanteerbare inzichten en methodieken die door leidinggevenden onmiddellijk toegepast kunnen worden.

Inhoud
Het samenwerken binnen de context van “het nieuwe werken” is voor een team een nieuwe en belangrijke uitdaging. Vooral de leidinggevenden bevinden zich vaak in een moeilijke positie. Zij moeten de goede werking van het team faciliteren terwijl de teamleden dikwijls minder “zichtbaar” zijn door het tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Het geven van meer autonomie vraagt een significante aanpassing van de leiderschapsstijl. Van controleren en sturen zal de taak van de leidinggevende evolueren naar vooral ondersteunen en coachen.

Inhoudelijke en wetenschappelijke inzichten worden in deze opleiding afgewisseld met case studies, oefeningen, quizvragen en rollenspelen om zo tot een uitwisseling van inspiratie en best practices te komen. De nadruk ligt op het opzetten van communicatie en kennisuitwisseling gecombineerd met het ontwikkelen van een helder inzicht in de potentiële persoonlijke evolutie van de deelnemers.

Doelgroep
Leidinggevenden van lokale besturen

Lesgever
Anton Maes is organisatiepsycholoog en expert in veranderingsmanagement, interne communicatie en strategische werkplekontwikkeling. Hij is tevens zaakvoerder en teamleider van brainmove.

Deelnameprijs
€90 voor VVSG-leden voor 2 opleidingsdagen

Inschrijven
Schrijf nu in via academie: http://bit.ly/vvsg_academie.

Annuleren
Kosteloos annuleren is mogelijk tot één week voor de aanvangsdatum van de vormig.
Daarna rekenen we de volledige deelnameprijs aan. Ben je onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren? Laat je vervangen door een collega.

Info

  • Inhoudelijk |Karen Sarens, sectorconsulent lokale besturen | info@diverscity.be | tel. 02 211 55 50

  • Praktisch | Elke Van den Wijngaert, verantwoordelijke voor de organisatie van vorming en evenementen | elke.vandenwijngaert@vvsg.be | tel. 02 211 56 60

Deze opleiding wordt georganiseerd op 2 locaties:
Gent
26 april 2022
Brussel