Home  >  Ondersteuning  >  Kalender

Kinderopvangcaravan 2019 baby's en peuters

Studiedag
25 oktober 201909:00 - 16:30
Gent
© Diverscity

Om je te inspireren reist onze Kinderopvangcaravan het hele land door. Het VVSG-Steunpunt Kinderopvang en Diverscity organiseren op 4 dagen gratis vorming in je eigen regio en buiten de openingsuren van de buitenschoolse kinderopvang.

Doelgroep
Vorming voor kinderbegeleiders tewerkgesteld in de kinderopvang van baby's en peuters die wordt georganiseerd door een lokaal bestuuur die wordt georganiseerd door een lokaal bestuuur. Voor een overzicht van de beschikbare workshops en het dagprogramma verwijzen we je graag door naar de folder kinderopvangcaravan 2019 baby's en peuters (volgt binnenkort).

Er worden ook een kinderopvancaravan georganiseerd voor kinderbegeleiders tewerkgesteld in de kinderopvang van schoolgaande kinderen in 2019. 

Deelnameprijs
GRATIS, inclusief koffie met versnaperingen en broodjeslunch. De reële kostprijs van de vorming wordt niet aangerekend. Dit is mogelijk dankzij financiering uit het VIA4akkoord. Het VIA4-akkoord is een Vlaams intersectoraal akkoord voor de openbare social profitsector dat werd afgesloten tussen de VVSG vzw, de drie erkende vakbonden en de Vlaamse regering.

Inschrijven

Annulatie
Annuleren of wijzigen van een workshop (indien niet volgeboekt) kan kosteloos tot 14 dagen voor de start van de vorming of je kan een plaatsvervanger doorgeven. De deelnameprijs van € 60 wordt aangerekend wanneer de annulatie later, zonder geldige reden, plaatsvindt. Ziekte is enkel een geldige reden indien je ons je ziektebriefje kan doorsturen.

Handouts workshops

Info 
Elke Van den Wijngaert, Organisatieverantwoordelijke VVSG-academieteam, 02 211 56 60
 

25 oktober 2019

Kinderopvangcaravan met 9 workshops
De kinderbegeleiders kunnen twee workshops kiezen: één in de voormiddag en één in de namiddag. Elke workshop duurt 3 uur met telkens een pauze van 15 minuten.

  • WS 1: Bodymap
  • WS 2: Omgaan met emoties van kinderen
  • WS 3: Feedback geven en krijgen
  • WS 4: Samen sterk(er)
  • WS 5: Reflectief samenwerken met ouders
  • WS 6: Ontmoeting creëren tussen ouders
  • WS 7: Aanpak binnenruimte
  • WS 9: Leren van elkaar: kijken, luisteren, inspelen
  • WS 12: Zelfzorg


Deze studiedag wordt georganiseerd op 4 locaties:
AntwerpenHasseltGent
25 oktober 2019
Brugge