Home  >  Ondersteuning  >  Kalender

(H)erkennen van signalen van stress en burn-out voor leidinggevenden

Opleiding
4 juni 201909:00 - 16:00
Torhout

Opleiding stresshantering en je rol als leidinggevende bij de preventie van burn-out bij medewerkers

Jobs waar medewerkers ten dienste staan van klanten blijken extra vatbaar voor burn-out. Daarom is het erg belangrijk om als leidinggevende tijdig de signalen te (h)erkennen en er juist op te reageren, liefst voor de medewerker helemaal is opgebrand. 

Komt het toch zover, dan speelt de leidinggevende enerzijds een belangrijke rol bij het sensibiliseren van een team tijdens de afwezigheid van de medewerker. Anderzijds zal zijn of haar aanpak bepalen hoe de terugkeer verloopt. Een heleboel verantwoordelijkheden dus, die op hun beurt danig wat stress met zich kunnen meebrengen.

Tijdens deze interactieve opleiding ligt de focus niet uitsluitend op het versterken van de vaardigheden in de rol van leidinggevende, maar worden er heel wat tips meegegeven om zelf niet aan burn-out ten prooi te vallen. Zelfzorg en veerkracht staan daarbij centraal.

Deelnameprijs
30 euro voor VVSG-leden, inclusief lunch en koffiepauze.

Inschrijven
De opleiding start om 9u30 tot 16u00. Schrijf nu in via academie.vvsg.be.
Maximum 2 deelnemers van eenzelfde bestuur worden toegelaten. ​

Annuleren
Kosteloos annuleren is mogelijk tot één week voor de aanvangsdatum van de vormig. De volledige deelnameprijs wordt aangerekend wanneer de annulatie later plaatsvindt. Bent u onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren? Laat u vervangen door een collega.

Info inhoudelijk
In onze folder of via Pol Despeghel, sectorconsulent lokale besturen, pol.despeghel@diverscity.be - 02 211 55 50

Deze opleiding wordt georganiseerd op 3 locaties:
MechelenTorhout
4 juni 2019
Leuven