12 november 2018
5 redenen waarom Diverscity haar notitieblokken heeft ingeruild voor een Correctbook!

Binnenkort verhuist Diverscity samen met VVSG, OVSG en GSD-V naar haar spiksplinternieuwe kantoor in Huis Madou. In aanloop naar deze verhuis hebben we een drastische beslissing genomen: alle papieren notitieblokken de deur uit, want de ambitie is om in Huis Madou zoveel mogelijk papierloos te werken. Vanaf dat moment testen we een oplossing genaamd Correctbook. Dit is een notitieboekje waarin je met een uitwisbare stift notities kunt maken. Hierdoor is elke bladzijde herbruikbaar. We zijn alvast enthousiast en daarom hebben hebben we voor elke deelnemer aan het P+O- Congres dat we organiseren op 27 november een originele Diverscity-Correctbook voorzien. Hieronder vind je vijf redenen waarom we zo enthousiast zijn.

1. Duurzaamheid

Wij willen graag onze impact op het milieu zo laag mogelijk houden. Om ons papierverbruik te verminderen doen we zoveel mogelijk digitaal en printen we vrijwel niets. Door geen papieren notitieblok meer te gebruiken, gaan we nóg een stapje verder. Correctbook is tevens een sociale onderneming en engageert zich in de strijd tegen analfabetisme in de wereld, op hun website kun je het volledige verhaal lezen. 

2. Nooit meer je notities kwijt

Niets is zo vervelend als je notities niet meer terug kunnen vinden, omdat je vergeten bent het te archiveren. Het overtypen van je notities is niet het leukste werk. Doordat je de tekst in je Correctbook op een gegeven moment moet uitwissen, wordt je gedwongen om er nog eens doorheen te lopen en belangrijke zaken te archiveren. Correctbook biedt ook een app aan om je notities als foto naar jezelf toe te kunnen mailen vanaf je telefoon.

3. De gulden middenweg

Als je ooit bij een gesprekspartner hebt gezeten met een laptop als notitie-medium weet je dat dit ook niet ideaal werkt. Het zorgt ten eerste voor afstand in het gesprek, door het grote laptopscherm tussen jou en je gesprekspartner. Ten tweede werkt het vaak afleidend door de onnodige notificaties die je blijft ontvangen op je laptop terwijl je aan het notuleren bent. Ook een tablet is niet ideaal voor dit doeleinde. Zowel het typen als het schrijven op een tablet scherm werkt niet vloeiend en zorgt vaak voor veel schrijffouten. Doordat Correctbook de vorm heeft van een standaard notitie schrift, is de ervaring nagenoeg hetzelfde als schrijven op een notitieblok.

4. Ruimte op je bureau

Her en der over je bureau verspreidde kladblokken met daarin informatie van wisselend belang is een beeld dat iedereen wel kent. In Huis Madou gaan we werken volgens het principe van clean-desk, dus hoe minder je moet meenemen hoe beter!

5. Ruimte in je hoofd

Een volgeschreven kladblok neemt niet alleen ruimte in op je bureau, maar ook in je hoofd. Ken je dat gevoel “ik moest nog iets doen, maar ik weet niet meer wat…”. Dit overkomt je vaak als je al je notities laat opstapelen zonder er een vervolgactie aan te koppelen. Doordat Correctbook je dwingt om nog eens je notities te bekijken voor je ze uitwist, kun je op dat moment de actiepunten omzetten in taken of afspraken in je agenda.