8 juni 2018
Dit najaar extra opleidingen burn-out (Leuven en Hasselt)

​Dit najaar plannen we nog 2 extra opleidingen rond burn-out, zowel voor medewerkers van lokale besturen als voor leidinggevenden.

Burn-out Zelfzorg: wapen jezelf tegen stress en burn-out (voor medewerkers)
In deze interactieve vorming leer je hoe je meer veerkracht en weerbaarheid kan ontwikkelen om op die manier de kans op burn-out te verminderen. Je wordt je bewust van je persoonlijke energiehuishouding, van het belang van veerkracht voor de uitoefening van de job en van de waarde van een optimale balans tussen werk en privé. We werken met concrete, stress-reducerende technieken en focussen op de vraag 'wat kan je zelf doen?'.
Na deze vorming ben je beter gewapend tegen stress en burn-out.
Maandag 17 september 2018 - Park Inn by Radisson hotel Leuven

(H)erkennen van signalen van stress en burn-out voor leidinggevenden
Jobs waar medewerkers ten dienste staan van klanten blijken extra vatbaar voor burn-out. Daarom is het erg belangrijk om als leidinggevende tijdig de signalen te (h)erkennen en er juist op te reageren. 
Als leidinggevende speel je enerzijds een belangrijke rol bij het sensibiliseren van een team tijdens de afwezigheid van de medewerker; anderzijds zal je aanpak bepalen hoe de terugkeer verloopt. Een heleboel verantwoordelijkheden dus, die op hun beurt danig wat stress met zich kunnen meebrengen.
Tijdens deze interactieve opleiding focussen we op het versterken van de vaardigheden in de rol van leidinggevende en geven we heel wat tips mee om zelf niet aan burn-out ten prooi te vallen.
Dinsdag 6 november 2018 - PXL-Congress Hasselt